PKN-Aardenburg
Meer dan een kerk...

Baafse Beleving

De Baafse Beleving is een concert in liturgische setting, een mengeling van concert en kerkdienst.

Woord en toon ontmoeten elkaar in een inspirerend samenzijn. Het Woord is een rake vertelling, op basis van een bijbelverhaal. De toon maakt de muziek.

Musicus Ad van de Wege, organist van de Sint-Baafskerk en ds. Edward van der Kaaij willen met de Baafse Beleving al diegenen bereiken, gelovig of niet kerkelijk, die van een goed verhaal en/of van kwaliteitsmuziek houden. Muzikale  medewerking aan deze bijzondere belevingen wordt verleend door professionele Internationale musici en ensembles.

Op 25 oktober is er een Baafse Beleving met saxofonist Gert Zonnebeld. In sprankelend samenspel met Ad van de Wege en solo.. De vertelling betreft een raar verhaal uit de bijbel.

In de Baafse Kerstbeleving is er naast zang van het Vocaal Herenensemble en enkele instrumentale bijdragen  ook volop kerstzang door allen, met alle bekende kerstliederen. De vertelling schildert kerst door de ogen van Jozef.

In 2021 op 13 juni Lenny Kuhr met het Lied gaat door, en op 29 augustus de voormalige first lady van Georgië, Sandra Roelofs, met pianiste Ana Gagova.

Andere data worden nog bekendgemaakt.